Klassifisering av dekk

Det kan være vanskelig å orientere seg i dekkmarkedet. Det finnes velkjente-, mindre kjente og ukjente dekkmerker i ulike prisklasser. Dekkmann har derfor valgt å klassifisere ulike dekkmerker i ulike kategorier som dekkbransjen bruker. På den måten skal det bli lettere for deg som forbruker å orientere dere i markedet av merker og prisklasser, samt deres egenskaper.

PREMIUM DEKK
I dette segmentet finner man kvalitetsdekk som har topp sikkerhet i form av kjøre- og bremseegenskaper. Dekk her er utviklet innenfor siste teknologi og gir lite støy.

Eksempler på dekkmerker i denne katergorien er:

Klassifisering av dekk

 

Continentals dekk er konstruert med tanke på kjøreglede, drivstofforbruk og miljø -men fremfor alt sikkerhet og kortest mulig bremselengde. At det har lykkes, bekreftes i etstort antall dekktester gjort over flere år der Continental oftest er på toppen av listen. 

Med en omsetning på €33,3 mrd i 2013, er Continental en av verdens største leverandører til bilindustrien. Som leverandør av blant annet bremsesystemer, chassis-komponenter, bilelektronikk, dekk, sikkerhetssystemer og tekniske slanger bidrar Continental til økt trygghet i trafikken samt global klimasikkerhet. Selskapet er også en ekspertpartner for nettverkskommunikasjon mellom biler. Continental har omtrent 180.000 ansatte i 49 land. 

Klassifisering av dekk

Michelin har velkjent kvalitet fra en av verdens største produsenter. Michelin produserer dekk til alle typer rullende materiell, og er meget sterke innen dekk til komersielle kjøretøy.


QUALITY DEKK
I dette segmentet finner man dekk med velprøvd og miljøvennlig teknologi, god komfort og gode kjøreegenskaper til gunstig pris.

Eksempler på dekkmerker i denne kategorien er:

Klassifisering av dekk

Med sin Amerikanske opprinnelse har General Tire vist sin evne til å konkurrere i den stadig skiftende dekkbransjen med produksjon- og teknologifremskritt i nesten 100 år. General Tire har et bredt utvalg av solide og holdbare dekk for personbiler , varebiler, SUV og 4x4, og fortsetter den lange tradisjonen med å være kundenes valg når det kommer til kvalitet, verdi og ytelse.  

General Tire er et viktig merkenavn i Continental Gruppen. 

Klassifisering av dekk

Pirelli er særlig kjent for sine sportsdekk. Pirellis ultra high performance dekk har mange tilhengere blant bilentusiaster. Merket har også en meget sterk linje innenfor det sterkt voksende SUV-segmentet; både sommer og ikke minst vinter.


BUDGET DEKK
I dette segmentet finner man rimelig dekk med god balanse mellom kvalitet og pris.

Klassifisering av dekk

Sportiva selges eksklusivt av Dekkmann for Continental Dekk Norge AS og er et prisgunstig alternativ.