Sjekk lufttrykket regelmessig.

Riktig luftrykk er viktig for dekkets levetid, bilens kjøreegnskaper og din sikkerthet og komfort. Luftrykket er forskjellig for hver bilmodell av dekk. Informasjon om dette finnes i instruksjonsboken tilhørende din bil.

Både for høyt og for lavt lufttrykk reduserer dekkets evne til maksimalt grep. Ikke bare vil dette føre til hurtig eller ujevn slitasje, det vil også ha en vesentlig innflytelse på kjøreegenskapene, som kan være direkte farlig ved kurvekjøring i høy hastighet.

--

(Hvis lufttrykket ikke er høyt nok i forhold til vekten dekkene skal bære, vil temperaturen i dekkene stige grunnet økt fleksing. For høy temperatur kan føre til strukturelle skader på dekket eller at dekket kollapser.

•Sjekk lufttrykket hver annen uke og juster hvis nødvendig.

•Husk at dekk skal sjekkes når de er kalde, ikke rett etter en kjøretur når de er varme.

•Du bør ha 10% mere luft i vinterdekk enn i sommerdekk. Dette fordi nordiske dekk med skarp skulder og myk gummi er mer ømfintlige for spor i veibanen ved lavt lufttrykk, i tillegg fortetter luft seg i kulde.

•Glem heller ikke at fullastet bil krever mer luft i dekkene.

•Ventilhettene må skrus skikkelig til, siden de skal beskytte ventilen mot vann og skitt og selvfølgelig også mot synkende lufttrykk.

•Husk også å kontrollere reservehjulet, du vet aldri når du kan få bruk for det. Sjekk også i brukermanualen fra bilfabrikanten om det gis spesiell informasjon for reservedekket.

 

Lufttrykktabell se vedlegget under:
Bla deg frem til din bilmodell så ser du lufttrykket.

 

Last ned fillufttrykktabell(1 9 2 6kb)