TPMS Dekkmann
TPMS-ventil

Krav om TPMS (dekktrykk overvåkning) fra 2014

TPMS - Dekkmann

Best i test innebærer nå mer enn bare kjøreegenskaper når det gjelder dekk i toppklassen. Og nå er det fire bokstaver du som vil kjøre trygt skal være obs på. 

TPMS (Tire Pressure Monotoring System) betyr Dekktrykk-overvåkningssystem. TPMS er en elektronisk ventil som registrerer lufttrykket i dekkene og gir deg som fører beskjed om hvilket dekk det gjelder. I tillegg til lavere drivstofforbruk, blir sikkerhet ved bremsing og kjørestabilitet forbedret med overvåkingssystemet.

Fra 1.november 2014 har TPMS vært obligatorisk på alle nye personbilmodeller (gruppe M1), som registreres i Europa for første gang 01.11.14 eller senere. Det er bilprodusenten/importøren som sørger for at nye biler som registreres etter 01.11.14 har TPMS. EU vil på sikt vurdere om andre kjøretøygrupper skal omfattes.

TPMS krever spesialutstyr for å kunne programmeres inn til bilen. Dekkmann har det korrekte utstyr for dette og utstyr for å lese av batteritilstanden på disse ventilene. Spør oss om TPMS – Kontakt din lokale Dekkmann