Dekktips fra Dekkmann
Dekkmann Dekktips!

Dekktips fra Dekkmann

Få tips, gode tilbud og råd om bilhold. Hold deg oppdatert med Dekkmann.

1. Sjekk mønsterdybden i dekkene dine jevnlig
Slitte og glatte dekk gjør at du lett kan skli ut av veien, eller ikke klare å stoppe i tide dersom noe skulle skje. For å unngå overraskelser bør du sjekke mønsterdybden på dekkene dine jevnlig. Dette gjøres ved å måle dybden mellom mønsteret i dekkets slitebane som er midt på dekket. Mål alltid der det er mest nedslitt. Klikk her for å se regler for mønsterdybden. Trenger du nye dekk kan du bestille dette gjennom vår nettbutikk.

2. Lagre dekkene riktig for å bevare dekkets egenskaper og levetid.
Dekk skal helst stå mørkt, svalt og tørt. Dersom man ikke har tilpassede reoler anbefales det at komplette hjul lagres liggende, -stablet oppå hverandre. Eventuelt kan de henges opp, men pass da på at felgen ikke skades. Dekkhotell hos Dekkmann - mer enn bare lagring!
 
3. Husk ettertrekking!
Ikke mist hjulene i fart. Ettertrekk mutterne/boltene på hjulene etter ca. 50 km kjøring. Du kan gjøre dette hjemme med riktig moment, som du finner informasjon om i instruksjonsboken, eller du kan kontakte en dekkforhandler. Kontakt din lokale Dekkmann
 
4. Rengjøring av dekk og felger
Rengjør både dekk og felger før de legges bort for sesongen. Dekk bør ikke vaskes med petroleumsbaserte produkter, men med vanlig bilshampoo. Belegg av fastbrent bremsestøv bør fjernes med spesialprodukter for dette. Skyll godt av felg og dekk etter vask for å fjerne alle rester av såpe og eventuelle kjemikalier.
 
5. Bytte av dekk på firehjulsdrevne biler
Ved bytte av dekk på firehjulsdrevne biler bør man være oppmerksom på at visse typer firehjulstrekk er svært ømfintlig for ulikheter i rullediameteren. Bytter man kun to dekk kan dette skade drivverket på bilen, med svært store kostnader som resultat. Er du usikker på hvilken type firehjulstrekk du har anbefales det å skifte alle fire dekk samtidig.
 
6. Beste dekk bak!
Å plassere de beste dekkene bakerst gjelder både på bakgrunn av mønsterdybden og antatt kvalitet. Har man ulike hastighetsmerkinger på dekkene (anbefales ikke) skal de med høyest hastighetsmerking stå bak. Dette gjelder både for for- og bakhjulsdrevne biler!
 
7. Viktig med riktig lufttrykk
Riktig lufttrykk er avgjørende for dekkenes levetid og bilens kjøreegenskaper. I tillegg har det stor betydning for bilens drivstofforbruk, noe som igjen påvirker det totale CO2 utslippet. Bruk gjerne bilens oppgitte makstrykk,  -legg til 10% for vinterdekk.
 
8. Bevar piggene til piggdekkene dine lengst mulig
Ikke kryssbytt piggdekk. Fest gjerne en lapp på dekkene som sier hvilken side hvert enkelt dekk har vært festet på når du skal legge de bort. Eks. «Høyre, fremre hjul» Setter du på piggdekkene annerledes siden sist sesong blir piggene tvunget til å jobbe motsatt vei og piggene kan løsne raskere. 
 
9. Innkjøring av dekk er viktig uansett type
Uansett type dekk, pigg, piggfritt, nytt eller gammelt, er det viktig for et optimalt veigrep å kjøre inn dekkene for hver gang de settes på bilen. Dekkets gummistruktur må mykes opp da det er stivt etter å ikke ha vært i bruk. Nye dekk kan ha et belegg av silikon etter produksjonen. Dette er viktig å få slitt vekk. Kjører man MC er det helt vitalt at man er forsiktig de første milene!