Dekktester

Årets beste sommerdekk 2017 

NAF kårer i år Nokian Hakka Blue2 til årets testvinner, 0,1 poeng foran Continental PremiumContact5. Konklusjonen er at du bør velge blandt de dyrere sommerdekkene og igjen er det på våt asfalt at de gode sommerdekkene skiller seg ut. 

De fire dekkene er din eneste kontakt med veibanen. I ytterste konsekvens kan gode eller dårlige dekk bety forskjellen på liv eller død. Et vinterdekk gir deg tidlig et forvarsel om dårlig grep og stabilitet. Slik er det ikke med sommerdekk. Først når den kritiske situasjonen oppstår, viser dekket hva det duger til. De viktigste egenskapene til et sommerdekk er kort bremsestrekning, god evne til å motstå vannplaning og et sidegrep som gjør at du ikke mister kontrollen over bilen dersom du må foreta en unnamanøver.

Det er jevnt mellom de beste dekkene i årets test: Nokian har høyest score med sitt Hakka Blue 2-dekk, knepent foran Continental Premium Contact 5, mens Michelin Primacy kommer på tredjeplass. Hele 18 ulike dekkmerker er testet i Motors tradisjonsrike test. Dekkene er testet med samme biltype og under like forhold på et testanlegg i Marseille i Frankrike. 

Nokian Hakka Blue2

Nokian har ikke den aller korteste bremsestrekningen på våt vei, men har raske rundetider på bane og får høy karakter fra testerne for sikker og god kjørefølelse. Les resultatene for Nokian Hakka Blue2 her.

Continental PremiumContact 5

Mot vannplaning er prestasjonen gjennomsnittlig, men dekket får mye skryt fra testerne for god og sikker kjørefølelse. Les resultatene for Continental PremiumContact5 her. 

Michelin Primacy

Michelin får mye skryt av testerne for veigrep og sikker kjørefølelse. Men en stor svakhet er evnen til å motstå vannplaning. Les resultatene for Michelin Primacy her.

 

Les testen på Motor.no

 

Tidligere dekktester

Vinterdekk 2016
Nokian og Continental er fortsatt i tet. Men stadig flere dekkprodusenter nærmer seg de beste i kvalitet. Les NAF sin test her.

Sommerdekk 2016
Lang bremselengde eller vannplaning kan få dramatiske følger, og først i kritiske situasjoner viser dårlige sommerdekk sitt sanne ansikt. Les testen.

Vinterdekk 2015
Er du glad i livet styrer du unna de aller billigste "Kina-dekkene". De hundrelappene du sparer, kan koste deg eller andre du møter dyrt. Se testen her.

Sommerdekk 2015
Lang bremsestrekning og tidlig vannplaning kan få dramatiske følger. NAF har testet 15 sommerdekk. Noen av dem kan rett og slett ikke anbefales.

Vinterdekk 2014
Det skal mer til enn pigger for å gi deg det livsviktige grepet på tøft, norsk vinterføre. Det viser Motors store vinterdekktest.