1. Dekk
  2. Personbil / Varebil / SUV

personbil.jpg

Hvordan finne riktig dekk til person-, varebil og SUV

Det kan være vanskelig å orientere seg i et dekkmarked med velkjente-, mindre kjente og ukjente dekkmerker i ulike prisklasser. I dekkbransjen hører man ofte at dekkene klassifiseres i tre kategorier: har man valgt å klassifisere dekkmerker i ulike kategorier for at det skal være lettere for forbrukerne og orientere seg i markedet av merker og prisklasser, samt deres egenskaper. Disse kategoriene er Premium, Quality og Budget. 

Premium dekk

I premium dekk kategorien finner man kvalitetsdekk som har topp sikkerhet i form av kjøre- og bremseegenskaper. Premium dekk er utviklet med siste teknologi og gir lite dekkstøy. Eksempler på dekkmerker i denne kategorien er Continental, Pirelli og Michelin. 

Quality dekk

I quality dekk kategorien finner man dekk med velprøvd og miljøvennlig teknologi, god komfort og gode kjøreegenskaper til gunstig pris. Eksempler på dekkmerker i denne kategorien er General og Semperit.

Budget dekk

I budget dekk kategorien finner man rimeligere dekk med god balanse mellom kvalitet og pris. Eksempler på dekkmerker i denne kategorien er Sportiva, Maxxis og Marshal.

Nedslitte dekk er farlige dekk

Hos Dekkmann får du god ekspertise som hjelper deg å finne dekkene som passer til ditt kjøremønster og din bil. Nå kan du sikre deg sommerdekk til knallpriser og få gratis Dekkmann Skadegaranti. I tillegg får du kostnadsfritt ett års NAF-medlemskap (u/veihjelp) med på kjøpet (verdi kr 585,-). Et medlemskapet alle som ferdes på veien bør ha i ryggen! Som NAF-medlem har du også mange andre fordeler hos Dekkmann - medlemskapet innebærer ingen forpliktelser, og det er fritt opp til deg om du vil fornye det neste år.

Les mer her