Felg

Felg hos Dekkmann

Felg hos Dekkmann

Hos Dekkmann får du et bredt utvalg av aluminiumsfelger, med ca. 200 ulike design! Vi fører felgmerker fra blant annet, Rial, TSW, MAK, Nitro, AEZ og GMP.

Aluminiumsfelger har en god holdbarhet og er motstandsdyktige når det kommer til korrosjon. De er konstruert for å skape mindre varmeutvikling i dekket ved å gi god ventilasjon til bremsene, og dermed sliter de mindre på dekkene. Lette kvalitetsfelger gir i tillegg bedre kjøreegenskaper og dermed sikrere kjøring.

 

Velg felg med riktig størrelse

Når du skal velge ut felg til bilen din, anbefaler vi å tenke nøye gjennom størrelsen, og ikke minst vekten på den felgen du velger. 
Velger du en for stor og tung felg kan dette øke drivstofforbruket til bilen din, og føre til dårligere kjøreegenskaper.
En tung felg vil skape en større jobb for motoren fordi felgen øker vekten ytterst på drivakselen.
I tillegg får støtdemperne større utfordringer med å holde hjulet i kontakt med veibanen.
En for tung felg kan også redusere ytelser slik som akselerasjon.

Hvilke felger er lettest? 

Forged
De letteste felgene er smidde, ofte kalt «forged». Disse felgene kjennetegnes ved svært lav vekt i tillegg til at de er svært sterke. De tåler med andre ord store påkjenninger og kjøreegenskapene forbedres betydelig. Prismessig ligger de i det øvre sjiktet.

Semi-forged
Valsede felger eller «semi-forged» er felger som først er støpt i en form, så er felgbanen valset ut under høy press. Det fører til at felgen får mange av de samme egenskaper som smidde, men de blir tyngre i den delen som kun er støpt, og får dermed ikke de samme gode kjøreegenskapsforbedringene som smidde.

Støpte
Til sist har vi støpte. Dette er de vanligste felgene, og representerer majoriteten av salget. Her er det først og fremst design som er viktig. Egenskapsmessig har ikke disse felgene noe spesielt å by på, i og med at de er tyngre enn smidde og valsede. Prismessig faller de gunstig ut, noe som forklarer populariteten.

Felg til sommeren

Felg til sommer Dekkmann

Nye felger til sommeren?

Når du velger felg til sommerdekkene dine, er utvalget mye større enn til vinterdekkene. Du kan i større grad tenke på det estetiske, kontra det praktiske, og dermed velge en felg som skiller seg mer ut. 

Alternativene når det kommer til designet for valget av sommerens felg er stort. En felg til sommeren kan eksempelvis ha en polert kant, eller være kromlakkerte. Slike design egner seg ikke om vinteren da veisalt lettere vil ødelegge overflaten på en slik felg.

Felg til vinteren

Felg til vinter Dekkmann

En typisk vinterfelg er designet slik at snøen ikke pakker seg så lett i felgen, og gjerne med få eiker og større mellomrom mellom hver eike, enn f.eks. sommerfelgen.

Felg som er tilpasset vinterhalvåret, er ofte kledd med en lakk som tåler veisalt bedre for å forhindre korrosjon, eller annen slitasje av felgen.

En polert felg er for det meste ikke egnet til å benytte seg av om vinteren. En polert felg kjennetegnes ved at kantene på eikene er slipt for å få en annen farge enn resten av felgen. For å gi de slipte kantene en liten beskyttelse, lakkeres disse med klarlakk, men de er særlig sensitive for lakkavskalling. Dette kan føre til at veisaltet trenger seg innunder felgens lakk, og dermed korte ned felgens levetid.

Har du fått snø i felgen og kjenner at det er ubalanse i bilen, da må snøen fjernes.

En bil i ubalanse, er ikke sikker å kjøre.
Det er flere måter å fjerne snøen fra felgen på. En måte er å spyle hjulene. Denne metoden bør for øvrig unngås i perioder når det er veldig kaldt. Er det bitende kulde bør snøen fjernes ved hjelp av for eksempel håndtaket på snøkosten, eller liknende.

Det kan være lett å tenke at det er noe galt med bilen så fort du kjenner ubalanse i bilen som påvirker kjøreegenskapene. Vi anbefaler deg å dobbeltsjekke om det kanskje kan ligge en ansamlig av snø i hjulene dine, og se om dette kan stabilisere bilen igjen. Er du usikker, kontakt din lokale Dekkmann.

Vedlikehold av felg

For å opprettholde kvaliteten til en aluminiumsfelg er det viktig med vedlikehold.
Vi anbefaler regelmessig rengjøring for å fjerne fastbrente rester av bremsestøv, som kan slite på felgens kvalitet og utseende. 

Hos alle våre forhandlere får du tak i felgrens som er laget for å skåne felgen best mulig. Ved å bruke felgrens motvirker du at felgens lakk ødelegges, og dermed reduserer levetiden. Det er selvfølgelig også mulig å bruke såpevann for å rengjøre felgen. Kontakt din lokale Dekkmann for råd om hvordan du bør rengjøre din felg.

Vær obs på at ikke alle felger tåler felgrens like bra. Har du for eksempel en felg med en blankpolert kant, da er såpevann det beste alternativet å ta i bruk. Sterke kjemikalier kan bidra til å skade en blankpolert felg.